فن بیان چیست؟ تکنیک های بهبود فن بیان کدامند؟
فن بیان چیست؟ تعریف خلاصه و ساده
فن بیان در حقیقت همان توان سخن گفتن (در هر شرایط و زمان) است. زمانی که صحبت از فن بیان به میان میآید، جدا از این که شما چه کسی هستید؟ چه کاری دارید؟ با چه کسی صحبت میکنید، توانایی برقراری ارتباطتان اهمیت پیدا میکند.
فقط کافیست که از زبان خود استفاده کنید، شما نیاز به بهبود فن بیان خود دارید. اگر میخواهید با دوستان خود ارتباط خوبی برقرار کنید، روابط عمومی خوبی داشته باشید، منظور خود را به خوبی به مخاطبانتان منتقل کنید و همچنین کاری کنید که بقیه از همنشینی و صحبت با شما لذت ببرند باید «فن بیان» خوبی داشتهباشید.
از طرف دیگر، ما انسانها مدام با یکدیگر در ارتباطیم. ارتباطاتی که از طریق کلام و گفتوگو شکل میگیرند و ادامه پیدا میکنند. همه ارتباطات ما از قبیل کاری و شخصی مبتنی بر کلام و بیان هستند. پس به راحتی میتوان فهمید که فن بیان نقش مهمی را در زندگی ما بازی میکند، تا جایی که میتوان آن را به عنوان یک فن و یا مهارت معرفی کرد. مهارتی که همه ما به آن نیازمندیم. در این مقاله به طور مفصل درباره چیستی فن بیان و اهمیت آن به بحث میپردازیم. بهصورت خلاصه فن بیان به این معنا است که ما بدانیم چه چیزی را در چه زمانی و به چه شکلی بگوییم.
تکنیک های بهبود فن بیان
خوشبختانه فن بیان مهارتی است که میتوان آن را با تکرار و تمرین تقویت کرد. علم هم این موضوع را تایید میکند و تمرینهای متنوع بسیاری برای بهبود فن بیان وجود دارد که قبلا در مقاله تمرینات فن بیان در خانه به طور کامل آنها را به شما آموزش دادهایم، در ادامه این مقاله نیز شما را با برخی از این تکنیک های بهبود فن بیان به طور خلاصه آشنا میکنیم:
۱_ تکنیک تند گویی
برای انجام دادن این تکنیک فن بیان، کافی است به یکی از اشیایی که در اطرافتان هست نگاه کنید و حداقل به مدت ۳ دقیقه در ارتباط با آن حرف بزنید. لازم نیست تمام صحبتهای شما منطقی باشند، هر آنچه به ذهنتان میرسد را به زبان بیاورید.
۲_ تمرین رادیویی
به مدت یک دقیقه به رادیو گوش دهید، سپس آن را خاموش کرده و سعی کنید دقیقا با همان لحن صحبتهای گوینده را ادامه دهید. تلاش کنید تا سه دقیقه این کار را ادامه دهید و دقیقا مانند گوینده حرف بزنید.
۳_ تغییر آهنگ صدا
یکی دیگر از تکنیک های بهبود فن بیان، تغییر آهنگ صدا است. میتوانید صدای خود را ضبط کنید یا از کسی بخواهید تا یه صدای شما گوش دهد و به شما بگوید که بهتر است تندتر حرف بزنید یا آهستهتر؟! آهنگ صدای خود را تغییر دهید تا هم آهنگ مناسب صدای خودتان را پیدا کنید و هم برای بهبود فن بیان خود تمرین کرده باشید.
۴_ شنونده خوبی باشید
برای اینکه بتوانید فن بیان خوبی داشته باشید، باید شنونده خوبی باشید. گوش سپردن به سخن گویندگان و سخنرانان برجسته به شما کمک میکند تا نحوه صحیح تلفظ کلمات و لحن درست را بهتر یاد بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.